Звичайна людина відвідує туалет "по-маленькому" від шести до восьми разів на день.

Проте від чотирьох до десяти разів також вважається абсолютно нормальним. Кількість сечовипускань визначається багатьма факторами: вік, розмір сечового міхура, кількість рідини, яку ви п'єте, а також алкоголю і кофеїну, повідомляє Health.

Якщо раптом ви навідуєтеся в туалет частіше або рідше, то краще сходити до лікаря. Раптові позиви в туалет навіть посеред ночі, можуть бути ознакою того, що у вас надактивний сечовий міхур, а це означає, що м'язи органу стискуються навіть, коли він напівпорожній.

У цьому випадку можна вдатися до вправ Кегеля або дотримуватися регулярний графік сечовипускання. Інші симптоми такі, як свербіж, можуть вказувати на інфекцію, в той час як дискомфорт може вказувати на інтерстиціальний цистит. Точна причина цього стану невідома, і немає єдиного засобу захисту, який працює для всіх.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

А щодо "по-великому"?

За словами дослідників, екскременти людини на 75 % складаються з води і величезної різноманітності живих мікроорганізмів.

Решта 25 % фекалій містять тверді речовини, які в основному є органічними матеріалами.

І лише крихітна частина екскрементів складається з неорганічного матеріалу: фосфату кальцію і заліза, а також сухих компонентів травних соків.

Рівень вмісту води залежить в того, скільки ви споживаєте клітковини і білкової їжі. Чим рідше вони зустрічаються у вашому раціоні, тим менший вміст води у випорожненнях.

Частота відвідувань туалету залежить знову від багатьох факторів, але середньостатистична людина зазвичай робить це один або два рази на день.

Якщо ви помітили відхилення в роботі ваша організму, то рекомендується відвідати лікаря, який запропонує різні види лікування (включаючи фізичну терапію), поки не знайдеться підхід, який працює саме для вас.

Нагадаємо, дослiдники з Університету Індіани виявили високі рівні раніше невідомого забруднюючої речовини.

Як повідомляв портал "Знай.uа" симптоматика залежить від застуди микробиома в нашому носі.

Також "Знай.uа" писав, що вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі.