Якщо ви не уявляєте своє життя без цукру та не знаєте міри у споживанні "солоденького", то у нас для вас погані новини.
Ось вісім прикладів того, як цукор впливає на організм і призводить до розвитку захворювань, за версією Health:
1. На мозок
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
2. На голод
Цукор також впливає на відчуття ситості і стимулює апетит, постійно підштовхуючи нас з'їсти "ще одну печеньку".
3. На шкіру
Надлишки цукру в організмі перешкоджають відновленню колагену, який відповідає за пружність і еластичність шкіри. Регулярне харчування солодощами призводить до появи передчасних зморшок.
4. На вагу
Печінка вміє метаболізувати цукор і використовувати його для отримання енергії, але тільки до визначених рівнів. Зайва фруктоза перетворюється в жир, підвищуючи ризик виникнення ожиріння, діабету 2-го типу і серцево-судинних захворювань.
5. На клітини
Фруктоза прискорює процес окислення в наших клітинах, в результаті чого руйнуються білки, тканини та органи, що призводить до захворювань печінки, нирковій недостатності і катаракті.
6. На залежність
Цукор вивільняє дофамін, нейротрансміттер, який відповідає за більшість приємних почуттів і впливає на нашу мотивацію. Коли ви їсте солодощі, то дофамінові рецептори отримують надмірну стимуляцію, кількість об'єднуваних рецепторів зменшується, тому вам знадобиться з'їсти ще більше, щоб отримати задоволення.
7. На стрес
8. На енергію
Рафіновані вуглеводи, які містяться в білому хлібі і макаронах, швидко підвищують рівень глюкози в крові, тому у вас з'являється енергія на деякий час. Однак потім наступає млявість. Краще заповнювати запаси енергії грецьким йогуртом зі свіжими ягодами або свіжими овочами і хумусом.
Нагадаємо, дієта, багата на жирну рибу, продовжує життя і сприяє здорової старості.
Як повідомляв портал "Знай.uа" сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.
Також "Знай.uа" писав, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет.