В ході проведення численних досліджень учені виявили найнебезпечніший предмет домашнього вжитку, необережне поводження з якими може викликати безліч важких хвороб.

Так найбільш небезпечним предметом виявилася, звичайна на перший погляд губка для миття посуду.

Здавалося б, адже на губці постійно присутній миючий засіб, він же повинен справлятися з бактеріями. Але ні, губка, буквально, розплідник величезної кількості різноманітних бактерій.

На думку експертів, "всього на шести квадратних сантиметрах кожної такої губки кишать близько десяти мільйонів всіляких бацил".

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Так, на кухонних губках дослідники виявили кампилобактери — бактерії, які викликають гострі інфекційні захворювання.

До всього іншого, дослідження, проведене вченими з Німеччини, дало ще більш гнітючий результат. Проводили його фахівці констатували, що на одному кубічному сантиметрі поролонової губки для миття посуду мешкає не менше 20 мільярдів мікроорганізмів, включаючи мікроорганізми, що викликають менінгіт і пневмонію.

"Бактерії живуть і розмножуються не стільки на поверхні, скільки в порах поролону", — відзначили при цьому дослідники.

Так фахівці рекомендують міняти губки не рідше одного разу на тиждень. Не варто економити на мочалки, адже ваше здоров'я значно дорожче.

Варто відзначити, раніше фахівці назвали шість небезпечних речей у будинку, на поверхні яких більше бактерій, ніж на кришці унітазу.

Одним з головних "накопичувачів" бактерій є душова шторка. Вся справа у вологості і теплі у ванній кімнаті, які є ідеальним середовищем для життєдіяльності шкідливих мікроорганізмів.

Крім того, до цього додається бруд, який ми змиваємо з себе, приймаючи душ. Тому експерти радять прати фіранку щотижня, раз на 2-3 місяці зовсім вішати нову.

Сміттєвий кошик – ще одне улюблене місце розмноження бактерій і мікробів. Її варто хоча б раз на рік міняти і не забувати вчасно виносити сміття.

Нагадаємо, вчені розповіли, чим краще мити руки дітям.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, вчені дізналися, від чого насправді з'являються вугрі.

Також портал "Знай.uа" писав, яку смертельну небезпеку для організму несе хліб.