Бактерії з організму атлантичної глибоководної губки допоможуть вилікувати небезпечні та стійкі iнфекції.

Дослідники виявили цілющу молекулу після того, як в лабораторних умовах помістили зразки бактерій в чашу Петрі з кишковими бактеріями людини і золотистим стафілококом (MRSA), пише Daily Mail.

Мова йде про морської губки, що мешкає на глибині близько двох кілометрів в Атлантичному океані. Усього ж дослідники відібрали п'яти зразків і заморозили їх у рідкому азоті.

Експерименти показали, що одна бактерія, відома як бактерії 46, може працювати в якостi ефективного антибіотика і вбити MRSA. Присутні в губки бактерії, відомі як бактерії 46, знищили шкідливі бактерії, від яких у людей раніше не існувало захисту. Дослідники з оптимизом заявляють про зорю "золотого століття нових антибіотиків", проте попереджають, що ліки може залишатися недоступним ще десятиліття.

Популярні новини зараз

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Показати ще

Зараз проводяться доклінічні випробування, які дозволять перевіряти токсичність можливого ліки на клітини людини і те, як він діє під час інфекцій, таких, як MRSA.

"Нам не хотілося впроваджувати в організм пацієнтів молекулу, яка позбавить від інфекції, але викличе інші проблеми, в частноти постраждає печінка", — заявив провідний дослідник Пол Рейс (Paul Race).

Метицилінрезистентний золотистий стафілокок — різновид бактерій, які стійкі до популярних антибіотиків, що представляє особливу складність для лікування. MRSA зустрічається в організмі у 30% людей: в носі, пахвах, паху або сідницях. Якщо бактерія потрапляє в кровотік, то вивільняє отруйні токсини, які вбивають кожного п'ятого хворого.

Нагадаємо, після десятки років досліджень вчені з Атлантичного університету Флориди виявили, що нестача серотоніну призводить до розвитку аутизму.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські вчені розробили мініатюрний пристрій, що допоможе діагностувати причини безпліддя.

Також "Знай.uа" писав, команда вчених запропонувала план по створенню Ноєвого ковчега для мікробіома.