Деякі солодощі можуть пробудити смертельно небезпечні захворювання в організмі людини, проте є спосіб, як їх визначити. Так, фахівці зі Сполучених Штатів провели масштабні дослідження і з'ясували, які ласощі є найбільш небезпечними і навіть можуть викликати рак.

Як з'ясувалося, головну загрозу для здоров'я представляють солодощі червоного кольору, тому що вони містять у собі хімічну добавку E129. Ця речовина і надає кондитерським виробам червоні відтінки, впевнені вчені.

Варто знати, що цю добавку добувають з продуктів нафтопереробки. Для людини він є канцерогеном, який може викликати аномальну активність клітин і виникнення злоякісних пухлин. Зазначається, що саме солодощі з E129 викликають алергію, неврози і підвищену активність у дітей.

В результаті дослідження, фахівці прийшли до висновку, що найнебезпечніші ласощі – солодкий напій Fanta, який також містить крім небезпечного канцерогену багато цукру. Ще в список найбільш небезпечних ласощів потрапили червоні мармеладні ведмедики, морозиво з ягідним смаком, а також солодкі фруктові і ягідні сиропи.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

Американські вчені у своєму дослідженні підкреслюють, що особливу небезпеку представляють і інші барвники і консерванти, які, як і E129, можуть бути канцерогенними для людського організму.

Нагадаємо, що нещодавні дослідження продемонстрували безліч переваг, пов'язаних із харчуванням цільнозерновими продуктами: захищають від хронічних захворювань, зменшують ризик розвитку серцево-сосудистих захворювань, допомагають підтримувати здорову вагу і багато іншого.

Як повідомляв портал Знай.uа, відразу ж, при перших ознаках застуди ми починаємо пити купу таблеток і літри чаю. Однак медики заявляють, що при застуді рекомендується виключити з раціону деякі продукти, які можуть погіршити стан.

Також портал Знай.uа писав, що всім відомі кукурудзяні пластівці є відмінним сніданком лише в рекламних роликах, а на справі вони позбавлені великої кількості клітковини, постачаючи організм лише вуглеводами і цукром.