Генна терапія допоможе в лікуванні рідкісного захворювання, що приводить до сліпоти у чоловіків.

Перші позитивні результати по зціленню хороидермии опубліковані в журналі Nature Medicine.

Дослідження почалися ще у 2011 році в лікарні Oxford Eye Hospital. Чотирнадцять пацієнтів отримали одноразову ін'єкцію з вірусом, що містить відсутній ген, в задню частину ока. По закінченню курсу експериментального лікування у більшості добровольців спостерігалося значне поліпшення зору.

Крім цього, у 12 пацієнтів лікування пройшло без будь-яких ускладнень: всі добровольці отримали або підтримували зір протягом 5 років при останньому спостереженні.

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

Успіх дослідження в Оксфорді з тих пір привів до значно більш масштабного міжнародного дослідження генотерапії, в якому брало участь більше 100 пацієнтів з дев'яти країн ЄС і Північної Америки.

В даний час його очолює компанія Nightstar Therapeutics, що спеціалізується на генотерапії, створена Оксфордським університетом і Syncona для подальшого розвитку лікування. У разі успішних результатів дослідження генотерапія буде офіційно схвалена відповідними регулюючими органами в усьому світі.

Генотерапія — це відносно новий метод лікування, який в даний час вивчається в декількох дослідженнях для лікування цілого ряду захворювань. Концепція генної терапії полягає в зміні або корекції успадкованих захворювань на рівні ДНК.

Успішні результати по лікуванню хороидермии підтверджують думку про те, що корекція гена має довготривалий позитивний вплив на нервові клітини сітківки.

Хороидермия відноситься до категорії успадкованих очних захворювань, яка є поширеною причиною виникнення невиліковної сліпоти у молодих людей.

Нагадаємо, високі дози віагри можуть призвести до порушення колірного зору.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські дослідники успішно протестували пристрій штучної підшлункової залози.

Також "Знай.uа" писав, група дослідників з Університету Нью-Мексико довела, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань.