Багато хто намагаються кинути пити або хоча б постаратися зменшити кількість випитого, але часто така ініціатива виявляється безнадійною.

Ось сім порад від The Guardian, як утримати себе від "всього лише одного келишка".

1. Знайдіть вагому причину для відмови від алкоголю

І хоча багато хто з нас прекрасно розуміє, наскільки шкідливий алкоголь і як він провокує розвиток різних захворювань (цироз, діабет, серцеві недуги), нікого це ніколи не зупиняє від розпивання спиртних напоїв.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Помічали, що у багатьох алкоголіків на ранок характерна припухлість і почервоніння обличчя, розгубленість у погляді й невпевнена хода. Так, і не забувайте про запах. Невже вам хочеться виглядати точно так же?

2. Встановіть причину вашого постійного пияцтва

Подумайте, чому ви так часто п'єте. Можливо, ви занадто покладаєтеся на алкоголь в якості вирішення всіх ваших проблем і життєвих негараздів. Такого роду эксапизм не особливо ефективний, адже проблеми продовжують накопичуватися і далі.

3. Знайдіть когось, хто теж хоче зав'язати з випивкою

Якщо у вашому оточенні немає знайомих, які чітко усвідомлюють свою проблему з алкоголем, то завжди є сенс податися в інтернет і соціальні мережі. Взаємна підтримка і обіцянки допоможуть зав'язати, а також дозволять вам знайти багато знайомства. Не забувайте про всякого роду флешмоби, наприклад Sober October в Британії.

4. Уникайте спокуси

Постарайтеся рідше бувати в питних закладах. В наш час є досить "просторів", у яких в меню немає алкоголю в будь-яких його проявах.

5. Нагороджуйте себе

Якщо ви вважаєте, що відсутність "перегару", головного болю, одуловатости особи і почуття сорому, недостатня винагорода для вас, то спробуйте порахувати всі гроші, які ви витратили на спиртні напої, і прикиньте, на що їх ще можна було витратити.

6. Відвикнути складно, але можна

Можливо, у вас з'являться психологічні ефекти через відмову від регулярного вживання алкоголю: дратівливість, погана концентрація, відчуття слабкості, кошмари. Не панікуйте. Незабаром всі ці неприємні симптоми зникнуть.

Нагадаємо, щоденне вживання вина збільшує ризик передчасної смерті в п'ять разів, незалежно від того, скільки вам років.

Як повідомляв портал "Знай.uа" подростки, які сплять менше 6 годин, починають палити, пити і вживати наркотики в два рази частіше за своїх однолітків зі здоровим сном.

Також "Знай.uа" писав, що один напій в день збільшує ризик розвитку однієї з 23 проблем зі здоров'ям, пов'язаних з алкоголем, на 0,5 відсотка.