Терапевти в Шотландії пацієнтам з хронічними захворюваннями почали прописувати прогулянки, медитацію і спостереження за птахами (бердвотчинг). Про це повідомляє The Guardians.

При цьому "рецепт на прогулянку" зможуть отримати пацієнти з психічними та серцево-судинними захворюваннями, діабетом та хронічним стресом. Пацієнтам будуть видавати брошури з рекомендованими маршрутами, назвами птахів і рослин, а також тварин, яких можна зустріти в їх місцевості.

Автором цієї ініціативи виступила доктор Хлої Еванс. Відзначається, що прогулянки на природі не є заміною класичному лікуванню, а лише доповнення до нього, як правильне харчування і фізичні навантаження.

При цьому найближчим часом прописувати бердвотчинг зможуть лікарі з десяти клінік Шотландських островів.

Популярні новини зараз

Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році

Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку

Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Показати ще

Раніше повідомлялося, що альпака - родичі верблюдів, що живуть у високогірних районах Південної Америки, - славляться на весь світ своєю неймовірно м'якою і теплою шерстю.

Але, як виявилося, у цих тварин є й інша особливість, свого роду суперсила, яка набагато більш цінна для сучасних людей.

Основне призначення альпаки криється в густому і м'якому хутрі, але тварина змогла здивувати не тільки цим. Група фахівцем під керівництвом Ернеста Геральта знайшли особливі наночастинки, здатні боротися з раком. Секрет криється в успішному протистоянні імунітету тварини підвищеного білку епідермального фактора росту (ЕФР).

Саме він провокує виникнення і зростання ракових клітин.

Нагадаємо, медики встановили психологічну причину безпліддя. Проблеми на роботі і в житті призводять до бездітної старості.

Як повідомляв "Знай. ua", милі і пухнасті тварини вилікують людство від раку.

"Знай. ua" писав, що пересадка кісткового мозку врятує людей з психічними розладами.