Ринок технологій віртуальної і доповненої реальності в охороні здоров'я зміниться всього за три роки і цього вже є вагомі докази. Адже за прогнозом Grand View Research, обсяг ринку до 2025 року буде становити $5,1 млрд, а в минулому році він оцінювався в $976 млн. Про це пише «Хвиля».

«Потреба в VR в охороні здоров'я велика і вже давно випереджає ринок комп'ютерних ігор і соціальних медіа. Я впевнений, що через три роки VR буде знаходитися в кожній лікарні та центрі реабілітації та допомагати людям», — підкреслює глава ізраїльської компанії VRHealth Еран Ор.

VRHealth

Крім того, вже зараз VRHealth надає технологічні рішення на основі VR для цілого ряду проблем: від лікування болю при пологах і для онкологічних пацієнтів під час хіміотерапії, до полегшення симптомів тривоги у людей до і після операції.

Варто відзначити той факт, що продукти компанії встановлені в тридцяти медичних установах тільки на території Сполучених Штатів. З моменту запуску бізнесу в США в травні 2018 року компанія відзначає, що щотижневий темп зростання попиту на її послуги становить 10%.

Популярні новини зараз

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

«Надягаючи пристрій VR пацієнту, ми робимо його частиною комп'ютерної системи, завдяки чому вдається виміряти важливі кількісні та якісні показники, які раніше були недоступні лікарям», — розповідає Ор.

Еран Ор

При цьому гарнітури VRHealth можуть бути портативними. Це означає, що є можливість провести діагностичний моніторинг навіть у домашніх умовах. Результати будуть оцінюватися фахівцями дистанційно, а це позбавляє пацієнта від необхідності стояти в черзі, витрачати грошові кошти, також такий скринінг значно прискорює процес терапії.

Нагадаємо, Марк Цукерберг оголосив, що новітня гарнітура для віртуальної реальності під назвою Oculus Quest буде випущена в продаж за ціною $399.

Як повідомляв портал Знай.uа, насильство у відеоіграх призводить до прояву фізичної агресії у дітей.

Також портал Знай.uа писав, що нейрофізіологам вперше вдалося зв'язати мізки трьох людей, що дозволило їм обмінюватися інформацією без слів і символів — через патерни нейронної активності.