Жінки, які щодня п'ють півтора літра води, набагато рідше стикаються з інфекцією сечового міхура.

До такого висновку прийшли дослідники з Південно-Західного Центру раку Сіммонса, після того, як провели контрольовані випробування, пише Science Daily.

Добровольці щодня приймали додаткові 1,5 літра води. Ймовірність виникнення запалення сечових шляхів скоротилося у них в два рази — на 48 %.

Результати нового дослідження опубліковані в JAMA Internal Medicine. 93 % жінок з групи, яка регулярно пила воду мали в два рази менше випадків циститу. Всього ж було 327 епізодів циститу: 111 в групі води і 216 у контрольній групі.

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Середній часовий інтервал між виникненнями циститу становив 142,9 дня в "групі води" порівняно з 85,2 днями в контрольній групі.

Середній час до першого епізоду циститу становила 148 днів в "групі води" порівняно з 93,5 днями в контрольній групі.

Лікарі припускають, що великі об'єми рідини зменшують кількість бактерій у сечовому міхурі і не дає їм затримуватися.

Згідно з даними провідного дослідника доктора Яру Лотана (Yair Lotan), понад чверті жінок,які страждають від циститу раніше, знову стикаються з інфекцією протягом року після першого випадку.

Симптоми гострого неускладненого циститу включають біль або утруднення при сечовипусканні, відчуття повного сечового міхура, часте сечовипускання, набухання в паху і, можливо, кров у сечі.

Оскільки інфекції сечовивідних шляхів звичайно лікуються антибіотиками, з часом у бактерій з'являється стійкість, яка робить таке лікування є неефективним. Але новий метод з регулярним питвом дозволяє зменшити імовірність виникнення резистентності і відрізняючи профілактика, стверджують медики.

Нагадаємо, комбіновані протизаплідні засоби зменшують ймовірність розвитку раку яєчників серед молодих жінок.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські вчені розробили мініатюрний пристрій, що допоможе діагностувати причини безпліддя.

Також "Знай.uа" писав, ризик виникнення післяпологової депресії вище у жінок, які народжують взимку.