У світі, крім реальних хвороб, існує ціла категорія болячок, які нам нав'язали вчені, лікарі і фармацевтичні компанії. Про які хвороби краще забути і не згадувати читайте в матеріалі Clutch.

Закрутилася на роботі, значить у тебе синдром хронічної втоми

Якщо ви скажете лікаря, що на вас навалилася купа справ, він може поставити вам діагноз "хронічна втома". Загальні ознаки цього захворювання досить стандартні: настрій скаче, апатія, сонливість. Лікарю набагато простіше призначити вітаміни та прогулянки, ніж заглиблюватися в суть. Краще знайди іншого фахівця - у Міжнародній класифікації хвороб "хронічної втоми" просто немає.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Недолік вітамінів на стику сезонів

Будь-яка хвороба на стику сезонів може бути пояснена дуже просто - "авітаміноз". Але тут варто відзначити, що коли у людини дійсно проблеми з нестачею вітамінів, з'являються проблеми куди серйозніші. В першу чергу фахівець повинен звернути увагу на твоє харчування і рекомендувати включити певні продукти, багаті тими чи іншими вітамінами-мінералами, в раціон.

Дисбактеріоз або розлад шлунку

Під діагноз дисбактеріоз нерідко потрапляють будь-які порушення в роботі шлунково-кишкового тракту. Однак, про відсутність такого діагнозу говорить не тільки Уляна Супрун, але й інші фахівці. Чому ж лікарі продовжують зловживати постановкою такого діагнозу і дорослим і дітям? Просто симптоматика ВСД має широкий спектр дії, на дистонію вигідно посилатися, не з'ясовуючи істинної причини погіршення самопочуття людини.

Пташиний і свинячий грип

Птичим грип нас сильно налякали на початку 2000-них. В результаті була виведена вакцина, знищено сотні птахів, а люди отримали неймовірний стресс. Коли ситуація з пташиним грипом притихла, на зміну йому прийшов свинячий грип. Варто зазначити, що ажіотаж навколо захворювань був сильно роздутий фармацевтичними компаніями.

Нагадаємо, медики відкрили лікувальні властивості протизаплідних.

Раніше Знай.ua повідомляв, що науковці знайшли несподівану причину довголіття.

Також Знай.ua писав, знайдено неймовірний спосіб позбавитися від похмілля за 10 хвилин.