Курс з антибіотиків і галію IV допоможе в боротьбі з бактерiями з високою стійкістю до медичних препаратів.

До такого висновку прийшла команда дослідників з Університету Вашингтона після серії лабораторних тестів, пише Daily Mail.

Випробування показали, що небезпечні бактерії менш схильні формувати резистентність до галію IV — металу, який використовуються в електричних ланцюгах і світлодіодах.

Вважається, що супербактерії поглинають галій IV, який порушує їх процеси метаболізму і харчування, перешкоджаючи виживанню шкідливих мікроорганізмів. Таким чином, метал діє за принципом "троянського коня" і проникає у патогени.

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

У рамках дослідження, медики взяли зразки слизу у пацієнтів, інфікованих бактеріями Pseudomonas aeruginosa. До нього добавили невелику кількость галію IV разом з призначеними антибіотиками — колістином та тобраміцином.

Дослідники ввели ін'єкцію галію IV лабораторним мишам з аналогічною інфекцією. Кількість бактерій скоротилося, а гризуни прожили набагато довше.

Після успішних тестів на мишах, галій IV випробували на двадцяти пацієнтах, що страждають від захворювання, викликаного синьогнійної паличкою. Курс лікування тривав двадцать вiсiм днів і продемонстрував суттєві поліпшення легеневих функцій у пацієнтів без яких-небудь серйозних побічних ефектів.

У майбутніх дослідженнях вчені планують ретельніше вивчити безпеку та ефективність важкого металу в поєднанні з антибіотиками.

Згідно зі статистикою, 700 000 чоловік щорічно вмирають з-за ускладнень, викликаних стійкість бактерій до антибіотиків та інших медичних препаратів.

Нагадаємо, нове дослідження міжнародної групи медиків показало, що симптоматика залежить від застуди мікробіома в нашому носі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські дослідники з'ясували, як використовувати віруси для лікування меланоми.

Також "Знай.uа" писав, що вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі.