Датські вчені працюють над створенням інноваційної вакцини проти сінної лихоманки.

Ліки вже успішно протестували на мишах і клітинах людини, пише MedicalXpress.

Дослідники з Факультету охорони здоров'я та медичних наук (Данія) стали на крок ближче до лікування алергічного риніту. В основі нових лік — певні молекули цукру, які підсилюють лікувальний ефект і скорочують час одужання.

В якостi аллергеного зразка медики використовували березу. Дослідники прикріпили молекули цукру до алергену, які, як з'ясувалося, направляє шкідливі подразники прямо до клітин імунної системи. Крім цього, такий метод збільшують активність і эффективость різних груп Т-клітин у захисті організму.

Популярні новини зараз

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

"В довгостроковій перспективі наша мета — скоротити тривалість лікування наполовину і в той же час знизити дозу лікування", — стверджує старший автор дослідження професор Ханс Вандал (Hans Wandall) з відділу клітинної та молекулярної медицини Копенгагенського центру з гликомии.

Дослідники також вважають, що метод з цукровими молекулами допоможе в боротьбі з іншими видами автоімунних захворювань і навіть онкологічними хворобами.

У наші дні курс лікування сінної лихоманки або полінозу займає від трьох до п'яти років і включає регулярні ін'єкції. На жаль, сьогоднішні вакцини малоефективні, а деякі так взагалі марні.

Щорічно від сезонної алергії страждають сотні мільйонів людей. У числі її симптомів: застуда, чхання, сльозотеча з очей, нежить, закладеність і свербіж слизової оболонки носа.

Нагадаємо, шведські вчені запропонували новий спосіб лікування серйозного нейродегенератівного захворювання — хвороби Альцгеймера.

Як повідомляв портал "Знай.uа", міжнародна група вчених вважає, що стародавній ретровірус може бути пов'язаний з виникненням наркозалежності у сучасних людей.

Також "Знай.uа" писав, що надмірне вживання їжі, багатої на глютен в період вагітності подвоює ризики наявності діабету 1-го типу у новонароджених.