Людина в середньому моргає кожні 5 секунд. Це необхiдно, щоб зволожити очі. Однак чому при морганнi навіть на мить зображення не темніє і не змінюється?

Це питання не давало спокою і міжнародній групі дослідників, пише LiveScience.

Тоді вчені вивчили ділянка мозку, яка відіграє важливу роль у формуванні короткострокової пам'яті та прийнятті рішень — медіальну префронтальну кору.

Результати дослідження показали, що ця область зберігає візуальну інформацію протягом короткого проміжку часу, а потім накладає "моментальний знімок" під час моргання. Таким чином у нас перед очима постійне і безшовне зображення світу.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

В експерименті взяли участь 6 пацієнтів з діагнозом епілепсія, яким імплантували електроди в мозок для лікування їх недуги.

Добровольців посадили перед екраном із зображенням прямокутної сітки крапок, напрямок якої однаково сприймалася як горизонтальне, так і вертикальне.Випробовуваних попросили вказати напрямок решітки.

Потім добровольцям продемонстрували другу сітку крапок — гексагональну фігуру, яка може сприймати в трьох напрямках, — і знову попросили вказати напрямок точок.

Якщо обидві відповіді збігалися, то суб'єкт використовував сприйняття першої решітки, щоб повідомити думка про другий.

Весь цей час їх мозкова активність в префронтальній корі реєструвалася командою, щоб зрозуміти, як ця область сприяла прийняттю рішень.

У одного з випробовуваних частина мозку була раннє видалена через перенесеного захворювання, тому мозок не міг зберігати візуальну інформацію.

Дослідники показали, що медіальна префронтальна кора бере активну участь у рішеннях, заснованих на короткочасної пам'яті і в тому числі забезпечує постійне відображення світу навколо нас.

Нагадаємо, збільшення однієї з областей мозку призводить до розвитку депресії та біполярного розладу.

Як повідомляв портал "Знай.uа" "зомби-клетки" можуть призвести до розвитку хвороби Альцгеймера.

Також "Знай.uа" писав, що дослідницька команда з Університету Кіото тестують нову методику лікування хвороби Паркінсона.