Американські вчені розповіли, що найнебезпечнішою позою під час сну є лежачи на животі, адже під час неї неможливо нормально повертати шию і голову, що загрожує порушенням дихання.

Про це повідлмляють російські ЗМІ.

Крім цього вченим вдолося з'ясувати безліч інших аспектів, що стосуються правильного положення людського тіла під час сну.

Вони також відзначили, що одним з основним фактор для того щоб виспатись та добре себе почувати є можливість шиї та голови вільноповертатись уві сні.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

А поза на животі не дозволяє цього бути: м'язи під час неї затікають, а судини стискаються, що призводить до ранкового головного болю і млявого самопочуття.

Крім цього, неправильна поза під час сну впливає також на стан хребта. Як розповіли дослідники сон на животі досить сильно тисне на поперек, через що хребет поступово викривляється, якщо постійно спати у цій позі.

Щоб цього не сталося, під час сну рекомендується підкласти під нижню частину живота додаткову подушку. До цього дослідження вчені зробили висновок, що між недосипом і інтернет-залежністю є прямий взаємозв'язок. Основною причиною цього є втома очей і загальний брак розслабленості в середньому на 25 хвилин.

Разом з тим варто відзначити, що багато хто з нас звик засинати під черговий епізод улюбленого серіалу, за читанням книги або скролінгом новинної стрічки на гаджеті. Та й взагалi яку небезпеку може представляти звичайний нічник?

Однак фахівці стверджують, що спати потрібно в повній темряві і ось чому.

По-перше, знижується якість сну, а точніше вироблення мелатоніну — гормону, що відповідає за цикл сну і неспання. Зазвичай це речовина синтезується в шишкоподібної залозі тільки за умови абсолютної темряви.

Якщо ж ви спите при освітленні, вироблення знижується, а це може призвести до розвитку онкологічних захворювань, так як дефіцит мелатоніну безпосередньо пов'язаний із зростанням ракових клітин.

Крім того відзначається, що вироблений мелатонін побічно впливає на ожиріння. Постійні недосипання також впливають на втому, млявість та депресивний стан, який зачасту намагаються компенсувати їжею.

Чому необхідний здоровий сон і як його забезпечит - Доктор Валіхновський

Нагадаємо, у Супрун попередили українців про важливе, варто знати всім.

Як повідомляв "Знай.ua", чому не варто викладати фото дітей у соцмережі.

Також "Знай.ua" писав, що лікар оцінив ідею Кабміну скасувати переведення годинників.