Причини появи акне можуть варіюватися від людини до людини.

Однак медики вважають, що запалення на шкірі найчастіше пов'язані з порушенням роботи гормонів в організмі, особливо тестостерону. Тим більше, що акне зазвичай зустрічається у чоловіків і підлітків.

Жінки також страждають від шкірний висипань. Зазвичай вони починаються за тиждень до початку менструації. Це пов'язано з різким падінням рівня естрогену, який, як не дивно, запобігають розвиток прищів.

Більш того, виявлено взаємозв'язок між полікістозом яєчників і регулярними висипаннями. Розвиток цього небезпечного захворювання призводить до дисбалансу тестостерону в організмі.

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

"Іноді ваше тіло намагається попередити про основних гормональних збоях або харчових порушення",— заявляє доктор Хей.

Крім цього, часті висипання на шкірі можуть свідчити про порушення в роботі печінки або поганiй дієті, особливо якщо ви п'єте занадто багато вуглеводів. У числі причин медики також зазначають стрес і алергії.

Вважається, що акне з білим виділеннями зазвичай вказують на надмірне споживання вуглеводів і зростання бактерій в організмі.

"Гній — це відповідь вашої імунної системи на бактеріальну інфекцію. Клітини імунітету жертвують собою, щоб побороти її, а в результаті вискакує вугор або прищ", — додає Хей.

За словами медиків, локальне почервоніння і набрякання викликані провоспалительными хімічними речовинами, які виділяються тілом, які розширюють локальні кровоносні судини, щоб більше імунних клітин були зібрані у цьому районі для боротьби з інфекцією.

Нагадаємо, дослідження показали, що 95 % представленої косметичної продукції в даній категорії містять у собі хоча б один інгредієнт, який викликає алергію.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дослідники з Монреальського університету (Канада) довели, що нічна робота збільшує ризик виникнення раку грудей у жінок.

Також Знай.uа" писав, що високий рівень антимюллерового гормону (АМГ) у жінок призводить до розвитку раку молочної залози.