Хоч і чоловікам не доводиться виношувати дитину або народжувати, при цьому у них також може виникнути післяпологова депресія. Її часто ігнорують, що призводить до серйозних проблема в подальшому.

Недавнє дослідження шведських учених показало, що кількість чоловіків, що страждають від лавр батьківства зросла в 10 разів, повідомляє The Guardian.

З чим це пов'язано і як це пояснити?

За словами провідного автора шведської газети Елізи Псуни з відділу психології в Университите Лунда, Единбурзька шкала постнатальной депресії (інструмент для ранньої диагостики) показує різні результати для жінок і чоловіків. Проведені дослідження показали більш високий рівень депресії у батьків, що включають тривогу, гнів, дратівливість, засиживание на роботі і алкоголізм.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Псуни вважає, що чоловіки стикаються з тими ж дилемами, що і жінки, проте намагаються поєднувати батьківство з роботою. До того ж якщо дружина перебуває в депресії, висока ймовірність, що в неї потрапить і її чоловік. Також розвитку депресії сприяє брак сну, народження двійні і конфлікти у стосунках.

Виникнення дратівливості і занепокоєння у чоловіка в перший рік батьківства (депресія батьків у більшою мірою проходить протягом перших 12 місяців) говорять про високу ймовірність розвитку депресія.

Дослідники рекомендують лікувати такі стани з допомогою когнітивно-поведінкової терапії або антидепресантів.

За деякими дослідженнями, діти також страждають від психічних проблем батька. Наприклад, папи рідше приділяють їм увагу, не граються з ними і навіть не посміхаються. Також виявлена закономірність між постродовой депресією і проблемним поведінці семирічних дітей.

Псуни вважає, що ігнорування депресії призводить до того, що батьки, намагаючись розібратися у собі, втрачають цілий рік спілкування з власною дитиною. Навряд чи така думка втішає.

Нагадаємо, відрізнити чоловічу депресію від звичайної печалі.

Як повідомляв портал "Знай.uа" альтруїзм на ряду зі здоровим харчуванням і заняттями спорту продовжує життя.

Також Знай.uа" писав, що дослідники склали рейтинг найбільш травмуючих танців у світі.