Альтруїзм на ряду зі здоровим харчуванням і заняттями спорту продовжує життя.

До такого висновку прийшла дослідницька група з Університету Британської Колумбії після проведеного експерименту, повідомляє Scientific American.

Впродовж трьох тижнів дослідники видавали групі літніх людей 40 доларів. Першій половині учасників експерименту дозволили витрачати гроші на себе, другий — запропонували купити подарунок другові, пожертвувати на благодійність або іншим чином витратити гроші на когось іншого.

Через кілька тижнів дослідники виміряли показники здоров'я обох груп. Виявилося, що артеріальний тиск (систолічний і діастолічний) у "альтруїстів" значно нижче в порівнянні з "егоїстами". Більш того, показники були ідентичним тим, коли люди займаються фізичними вправами чи дотримуються здорової дієти.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Результати дослідження продемонстрували, що постійна допомога близьким призводить до соціальної підтримки, яка впливає на довголіття: люди, які допомагали друзям, родичам і сусідам, а також надавали емоційну підтримку своїм дружинам прожили набагато довше. Аналогічні результати були отримані з урахуванням демографічних факторів: здоров'я, психічного стану, особистості і сімейного стану.

Понад 10 інших досліджень також показали, що регулярна волонтерська діяльність продовжує життя. Допомога іншим нівелює негативний ефект від стресу.

Крім того, активна допомога, що надається при догляді за інвалідами або безпорадними людьми, відбивається на тривалості життя піклується. Національне дослідження, в якому взяли участь понад 3000 людей похилого віку, уклало, що люди, які хоча б 14 годин в тиждень проявляють турботу до своїх партнерів, живуть набагато довше.

Нагадаємо, британські дослідники виявили гени і молякулярные шляхи, які "старять" клітини.

Як повідомляв портал "Знай.uа" медики виявили закономірність між віддаленою роботою та розвитком безсоння.

Також Знай.uа" писав, що високий рівень антимюллерового гормону (АМГ) у жінок призводить до розвитку раку молочної залози.