Результати недавнього дослідження американських психологів показали, що найкращою мотивацією кинути палити можна назвати грошову винагороду.

Для доказу своєї теорії дослідники провели ряд експериментів за участю шести тисяч добровольців, пише Et Cetera.

Випробовуваних розділили на три групи: першій проводили ряд лекцій про здоровий спосіб життя; другий запропонували використовувати нікотинові пластирі; учасники третьої групи замість звичайних сигарет почали палити електронні.

Однак проблема дослідження полягала в тому, що деяким добровольцям гарантували виплатити 600 доларів, якщо ті зможуть відмовитися від шкідливої звички на 6 місяців. Бажаючих було не багато, але саме вони і представляли науковий інтерес для психологів.

Популярні новини зараз

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

Припущення дослідників підтвердилися. Кількість респондентів, які кинули курити за вказаними методиками варіювалася від 0,5 до 1%. В цей же час добровольці, яким пообіцяли виплатити гроші, показали найвищі результати.

Як вважають експериментатори, підсумки дослідження продемонстрували неефективність популярних способів позбавлення від нікотинової залежності.

Психологи вважають, що "грошовий метод" самий надійний і пропонують компаніям таким чином мотивувати своїх співробітників. Правда, не можна виключити той факт, що деякі хитрі працівники можуть скористатися таким методом для особистого збагачення.

Нагадаємо, суперечки про те, шкідливо куріння кальяну не вщухають ніколи. Як і куріння сигарет, цю звичку навряд чи можна назвати корисною.

За даними Центрів з контролю і профілактиці захворювань (Centers for Disease Control and Prevention — CDC) куріння сигарет і кальяну призводять до розвитку одних і тих же захворювань. Крім цього, дослідники заявляють, людина вдихає цигарковий дим в середньому 20 разів, а кальянний — 200 разів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" австралійські вчені розповіли про сприятливі ефекти сексу на розумові здібності в літньому віці.

Також Знай.uа" писав, що дослідники з Монреальського університету (Канада) довели, що нічна робота збільшує ризик виникнення раку грудей у жінок.