Глаукома — це широкий клас захворювань, при яких підвищується внутрішньоочний тиск, в результаті чого розвиваються дефекти поля зору, знижується гострота і розвивається атрофія зорового нерва.

Найчастіше хвороба проходить безсимптомно і може призвести до сліпоти.

Своєчасне виявлення глаукоми дозволяє уникнути страшних наслідків на ранніх термінах захворювання, повідомляє на своїй сторінці у Facebook виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Основні симптоми включають:

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

— "літаючі мушки" перед очима;

— райдужні кола навколо джерела світла при погляді на нього

— затуманювання зору;

— часта зміна окулярів/

При глаукомі втрата зору відбувається поступово і в багатьох випадках безболісно. З-за цього глаукома вважається однією з головних причин сліпоти.

Для постановки точного діагнозу рекомендується звернутися до окуліста. Медичний працівник перевірить зір, стан зорового нерва, вимірює внутрішньоочний тиск.

Після виявлення хвороби медик призначається відповідний спосіб лікування: медикаментозні препарати, хирургическийй метод або лазерна корекція.

Глаукома виліковна при своєчасному зверненні до фахівця.

Супрун також порадила людям з глаукомою не затримуватися в темному приміщенні тривалий час,не займатися фізичною активністю з низько опущеною головою, не вживати ліки, що розширюють зіниці і утриматися від алкоголю.

Нагадаємо, своєчасно надана перша допомога може врятувати життя людині. Згідно зі статистикою, 90% смертей можна було уникнути, якщо в перші кілька хвилин була надана відповідна медична допомога.

Як повідомляв портал "Знай.uа" українській столиці побудують унікальний центр реабілітації для незрячих.

Також Знай.uа" писав, що в Україні відкриють мережу регіональних медичних центрів трансплантації кісткового мозку.

За її словами, МОЗ уже розробив технічне завдання на єдину державну інформаційну систему трансплантації.Крім цього, Моз запросив збільшення фінансування галузі трансплантації у Верховній Раді.