Британські дослідники з'ясували, як використовувати віруси для лікування меланоми.

Вчені з Лідського Університету та Інституту дослідження раку Лондона представили препарат для лікування раку шкіри, повідомляє "Фраза".

На основі вірусів медики створили ліки T-vec, якi впливають на уражені меланомой тканини. Після потрапляння на раковий ділянку засіб викликає локальну імунну відповідь.

Дослідники змогли реактировать T-vec з допомогою додавання моноцитів — білих кров'яних клітин, які поглинають і перетравлюють різні речовини. Моноцити захоплюють вірусні елементи і переносять їх до місця пухлини. Тут віруси проникають в ракові клітини і викликають їх загибель.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

За словами вчених, T-vec можна використовувати навіть у тих випадках, коли ін'єкцію в злоякісне новоутворення зробити неможливо.

Нагадаємо, дослідницька команда з Університету Кіото тестують нову методику лікування хвороби Паркінсона.

Зокрема, японські вчені пересадили піддослідним пацієнтам тканини, вирощені з індукованих стовбурових клітин (iPS-клітин).

Експеримент, до якого готувалися багато років, стартував 1 серпня. Дослідники підготували 5 млн нервових клітин, що виробляють дофамін. Саме брак цього гормону часто пов'язують з ризиком розвитку хвороби Альцгеймера.

Як повідомляв портал "Знай.uа" міжнародна група американських і японських дослідників заявила, що винайшла ліки від діабету першого типу.

Спершу експериментальну методику вирішили протестувати на мишах. Гризунам з цукровим діабетом першого типу пересадили клітини підшлункової залози. Організм успішно відреагував на транспортовані клітини і незабаром в ньому почав виробляти інсулін, який регулює рівень глюкози в крові.

Також Знай.uа" писав, що вчені створять розумні пристрої, які зміцнюють імунну систему людського організму.

Винахід планують випустити в 2030 році, заявив відомий американський винахідник Реймонд Курцвейл на своєму виступі на Ялтинській європейській стратегії.