Дослідники з Америки успішно протестували новий засіб. Він доповнює терапію при лікуванні небезпечної пухлини шкіри – меланоми.

Дослідження міжнародної групи вчених опубліковано в науковому виданні PNAS.

Вчені проводили тестування препарату на лабораторних мишах з агресивною меланому. Гризуни отримували антитіла до PD-L1, які вже використовуються в лікування пухлини і разом з ним новий препарат "Дипровоцим", який впливає на імунну систему.

" Подібно до того, як вакцина може тренувати організм для боротьби з зовнішніми патогенами, наш препарат може тренувати імунну систему, щоб вона боролася проти пухлини", - пояснює один з авторів дослідження Дейл Богере.

Популярні новини зараз

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Експеримент вчених тривав 54 дні і за цей час їм вдалося добитися стовідсоткового виживання серед піддослідних мишей. В перспективі, з умовою, що препарат виявиться безпечним для людини, його можуть використовувати в терапії під час лікування меланоми.

Раніше повідомлялося, що вже в найближчі кілька місяців у світі різко зросте кількість людей, яким поставили діагноз "онкологія".

Про це на міжнародній конференції заявили представники Міжнародного агентства з вивчення раку (МАВР). Так, учені впевнені: у цьому році зафіксують як мінімум 18,1 мільйона нових випадків захворювання.

"Цифри показують, що кожен п'ятий чоловік і одна з шести жінок у своєму житті вже хворіють або захворіють на рак", — говориться в доповіді. Майже половина озвученої статистики складається з жителів Азії.

Нагадаємо, смертельна хвороба набирає обертів, кількість майбутніх жертв шокує.

Як повідомляв "Знай. ua", віруси-вбивці вже в Україні, у Супрун б'ють тривогу, людей зганяють на вакцинацію. Супрун обіцяє, що вакцини будуть доступні в аптеках.

"Знай. ua" писав, що екзотичний вірус масово вбиває європейців. У Румунії від лихоманки Західного Нілу померла 21 людина.