Дослідники з Медичної школи Університету Массачусетсу в США встановили, що прийом алкоголя призводить до потрапляння кишкових бактерій в кров людини.

Згідно з новим дослідженням, зловживання алкоголю з високою ймовірністю здатне викликати потужний імунну відповідь. Кількість ендотоксинів зростає, а слідом за ними посилюється навантаження на імунітет. Отруйні речовини потрапляють у кров через стінки кишечника, чия прохідність підвищується в результаті дії спиртних напоїв.

Організм реагує негайно і починає виробляти у величезній кількості Т-клітини. Виникає лихоманка і небажане запалення.

"Навіть один раз перевищивши дозу алкоголю, ми ризикуємо отримати сильний імунну відповідь", — вважають вчені.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

На думку дослідників, перевищена доза алкоголю складає: для чоловіків — понад 5 порцій міцного алкоголю за дві години, для жінок – понад 4 порцій.

Фахівці підкріплюють свою теорію недавніми експериментами, в ході яких чоловіки і жінки розпивали спиртні напої, а потім здавали кров на аналіз. В крові добровольців виявлено ДНК бактерій, які зазвичай містяться в кишечнику. Крім цього, токсичність крові у жінок виявилася значно вище в порівнянні з чоловіками.

Нагадаємо, щоденний прийом молочної продукції зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і смерті.

Медики висунули відповідну гіпотезу після масштабного дослідження, в якому взяли участь понад 130 тисяч чоловік з 21 країни у віці від 35 до 70 років.

Як повідомляв портал "Знай.uа" куріння електронних сигарет виявилося набагато небезпечніше, ніж раніше вважалося.

За словами дослідників, після куріння електронних сигарет в організмі людини накопичується величезна кількість формальдегіду, а також інших небезпечних токсинів, які призводять до розвитку онкологічних захворювань.

Також Знай.uа" писав, що американські дослідники встановили, що людська витривалість обумовлена мутацією, яка виникла приблизно 2-3 мільйони років тому. Завдяки змінам в генетичному коді, люди змогли переміщатися на довгі дистанції.