Британка Доріс Олів Неттінг (Doris Olive Netting), яка нещодавно відзначила свій 100-й день народження, зізналася, у чому її секрет. Бабуся запевняє: нічого особливого, аби стати довгожителькою, не робила. Тільки щодня випивала по склянці пива Guinness.
Унікальний метод
Доріс мешкає у місті Плімут на півдні Англії і жоден її день не обходиться без пінного – з того часу, як закінчилася Друга світова війна. Жінка стверджує, що на це її спонукала реклама напою, в якій стверджувалося, що в ньому міститься багато заліза.
Коли їй виповнилося 85, онуки подарували екскурсію в Дублін, на фабрику улюбленого пива. Її внучка запевняє: бабуся продовжує щодня випивати невелику пляшку незважаючи на слова лікарів, так як вірить в його цілющі властивості.
У домі для літніх людей, де вона живе, пенсіонерці навіть влаштували ювілейну пивну вечірку і подарували фігурку символу пивної компанії - тукана. Представники Guinness вислали вірній клієнтці кілька пляшок напою і чіпси зі смаком пива. Крім того, жінка отримала телеграму від королеви.
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Шкода чи користь?
Попри всі суперечливі відгуки лікарів, пиво справді відоме декількома корисними властивостями. Але, звісно, якщо вживати його нечасто і у помірній кількості. Цей напій захищає від серцево-судинних захворювань: помірне споживання пива може мати протизапальну дію, значно збільшувати “хороший” холестерин. Крім того, пиво зміцнює кістки, а також містить природні фітоестрогени, корисні для профілактики остеопорозу і ослаблення симптомів менопаузи.
Не так давно вдалося довести, ті, хто п’ють пиво в помірних кількостях, рідше страждають від хвороби Альцгеймера. Знову ж, це відбувається завдяки кремнію, який здатний знизити рівень токсичних металів, які накопичуються в організмі і викликають дегенеративні захворювання. Водночас, пиво покращує пам’ять і концентрацію.
Серед основних компонентів пива – ксантогумол – поліфенол, який міститься в хмелі. Це антиоксидант, який пригнічує і запобігає формуванню ракових клітин, це ніби хіміопрофілактика від деяких видів раку.
Дивіться: 100-літній ювілей. Секрети довголіття