Відомий блогер-мандрівник Михайло Зарубін поділився враженнями від відвідування покинутих людьми місць. Раніше це були населені пункти, в яких вирувало звичайне життя — проте людям довелося покинути свої будинки, і тепер ці міста стоять примарами на пам'ять.

Про свої подорожі по п'яти особливо видатних з цих місць він розповів на своїй сторінці в соціальній мережі "Instagram".

ПІРАМІДА⠀

Тисяча відважних підкорювачів півночі з СРСР заснували це місто на березі Шпіцбергена, царства білого ведмедя. Всьому причиною були величезні запаси вугілля. Однак, добувати його в складних північних умовах було дорого. Одночасно при заході на посадку розбився пасажирський чартер з 200 людьми на борту, які становили основу населення селища. Містечко законсервували.

Прип'ять, документальний кадр // fotocdn.net

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

ПРИП'ЯТЬ⠀

Моє відвідування Чорнобиля два роки тому викликало шок у друзів і сім'ї. - Ти куди посмів поїхати, Міша!

Наслідки аварії 1986 року розсьорбують досі. Однак, відвідування Чорнобильської зони відносно безпечно при дотриманні суворих умов. Але крок убік - і 1000-кратна доза опромінення.

КОЛМАНСКОП⠀

Місто змій і Пісків я відвідав під час експедиції по Намібії, що на півдні Африки. Колись тут була справжнісінька золота лихоманка, але копалини вичерпалися і містечко стоїть покинутий в пустелі, населяється тільки величезною кількістю отруйних змій.

КАДИКЧАН⠀

Селище в Магадані. Після вибуху на шахті, роботи в селищі не залишилося, проте жителі не хотіли залишати рідні місця. У відповідь на це, були відключені тіло, електрика і розформована лікарня. Місце спорожніло.

ФАМАГУСТА⠀

Головний курорт Кіпру постраждав під час вторгнення турків всього 50 років тому. Зараз місто живе невеликим промислом, але по території постійно їздять військові. Я намагався зняти кілька відео, але натикався на знаки, що забороняють це під загрозою ув'язнення.

Фукусіма⠀

В японській префектурі сталася найбільша в світі аварія на АЕС. Досі деякі населені пункти порожні і числяться в "червоній" зоні, непридатною для житла принаймні в найближчі 30 років. Мені коштувало багатьох зусиль, щоб потрапити в експериментальну групу, що допустили в ці місця.


Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, відома блогерка пообіцяла пікантні фото тим, хто проголосує за" правильного " кандидата.

Також портал "Знай.иа" писав, що у Тернополі 4 – річний малюк заробляє 250 тисяч на місяць-мама навчила.