Інтернет в наші дні переповнений мемами про те, що пандемія коронавірусу, закривши по домівках людей, зробила світ кращим. Як правило, вони починаються зі слів " природа настільки очистилася...". Але там, де жарт, є і значна частка правди. Так, наприклад, через коронавірус в штат Аляска перестали заходити Круїзні лайнери. Як результат, більш "балакучими" стали горбаті кити. Тепер їх зачаровують пісні можна почути і без допоміжної техніки, повідомляє The Guardian.

До того, як світ "накрило" коронавірусом, на Алясці в 2020 році очікувалося близько 1,4 мільйона іноземних туристів, які повинні були приплисти на лайнерах. Але через вірус в штат не зайшло жодне судно.

Директор дослідницького колективу звукових наук доктор Мішель Фурнет, яка вже 10 років прислухається до розмов китів, каже, що так, як цього літа, вони давно не співали.

Переважно спостерігають за китами на Алясці з кварталу Ойк-Бей - це одне з найпопулярніших місць для екскурсій на лайнері. У день тут може бути 10 або більше судів для споглядання за тваринами, групуються навколо одного кита або групи тварин. Через такого шуму навколо себе горбаті кити змінюють свою поведінку-вони кричать голосніше, але рідше.

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою

Показати ще

"Коли тварина менше співає, ймовірність того, що вона знайде товариша, значно знижується. Отже, ми змінюємо їх соціальну структуру", - зазначила Фурнет.

Вона додала, що в океані дійсно тихо. Вона випадково вибрала файл, і відразу ж почула кита замість корабля на записах гідрофона-спеціального мікрофона, який використовують під водою. Їм прослуховують підводні сигнали і шуми.

Нагадаємо, раніше вчені виявили личинки доісторичних кровожерливих паразитів.

Як повідомляв портал " Знай.ua", у Китаї відкрито новий вид динозаврів: унікальна знахідка археологів.

Також "Знай.ua" писав, що вчені знайшли Найтихішого динозавра на землі: ходив навшпиньки.