Приблизно в 5000 світлових роках від Землі знаходиться мальовнича вмираюча зірка, що скидає свої могутні газові шари. До недавнього часу НАСА називала цей глибокий космічний об'єкт, відомий як планетарна туманність, "туманністю ескімосів".

Читайте Знай в Google News!

Космічне агентство оголосило в середу, що він вивчає і переглядає прізвиська космічних об'єктів з зневажливими назвами. Рішення приходить, коли і наука, і суспільство в цілому протистоять вкоріненому використанню назв, які є явно расистськими, шкідливими або історично відразливими.

Фото з відкритих джерел, космос

"Оскільки наукове співтовариство працює над виявленням та усуненням системної дискримінації та нерівності у всіх аспектах цієї галузі, стало ясно, що деякі космічні прізвиська не тільки нечутливі, але й можуть бути активно шкідливими", - написала НАСА.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Ілон Маск мало не вперше прокоментував інформацію про потенційний злом Tesla. Нагадаємо, що співробітника компанії хотіли підкупити, щоб він завантажив в базу даних шкідливий код. Однак, співробітник повідомив про пропозицію ФБР, і вони успішно заарештували російського хакера.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Google випустила новий сервіс для дітей. Мова йде про Kid Space, яка має в собі купу цікавого контенту, включаючи ігри, відео, і книги.

Також Знай.uа трейлер гри Call of Duty на консоль розкрив дату виходу довгоочікуваної Sony PlayStation 5. Повідомляється, що консоль почнуть продавати перед початком Різдва, тобто в листопаді.