В Ірані розшифрували і розкрили частину даних чорного ящика збитого Boeing 737-800 української авіакомпанії МАУ. Про це стало відомо з повідомлення Associated Press у неділю, 23 серпня.

При відновленні інформації з бортових самописців були присутні експерти з України та США, а також фахівці з Франції, Канади, Швеції та Великобританії.

За словами глави організації цивільної авіації Ірану Тураджі Дехкані Зангене, запис тривав всього 19 секунд. Тураджі висловив припущення, що перша ракета, що потрапила в літак, пошкодила систему запису голосів. Він також додав, що всю інформацію Тегеран включить в підсумкову доповідь, присвячену розслідуванню катастрофи.

"в результаті першого вибуху ракети літак вразила шрапнель (вид артилерійського снаряда), що, ймовірно, пошкодило бортові самописці"

Поки про зміст запису відомо ось, що: екіпаж з трьох осіб, у тому числі інструктор польотів, намагалися до останнього контролювати і управляти літаком після першого удару ракети. З розмови пілотів стає зрозуміло, що у літака виникли електричні проблеми. Інструктор польотів дав вказівку включити допоміжний блок живлення і сказав, що обидва двигуни працювали кілька секунд після вибуху.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Показати ще

12 липня організація цивільної авіації Ірану пояснила у доповненій доповіді з українського Boeing, що комплекс протиповітряної оборони (ППО) був переміщений незадовго до події — це призвело до «зміни географічного положення та напрямку комплексу». Крім цього, між комплексом ППО і центром не відбувся обмін даними, через що оператор ідентифікував літак як ворожу ціль і запустив першу ракету по літаку, а потім — другу.

Нагадаємо, Іран зізнався, куди справ чорні ящики зі збитого "Боїнга".

Як повідомляв " Знай.ua", Кравчук виправдався за резонансне інтерв'ю для Скабєєвої.

Знай.ua писав, що ГОКи Ахметова підтримають бюджет Кривого Рогу подвійними податками.