Армія генномодифікованих комарів буде випущена на архіпелазі Флорида-Кіс у 2021-22 роках. Вона налічує понад 700 мільйонів особин, які будуть боротися з комарами Aedes aegypti, що розносили небезпечні хвороби. Про це повідомляє CNN.

План був остаточно схвалений місцевою владою, хоча городяни і групи захисту навколишнього середовища влаштовували протести.

Директор з політики міжнародного центру оцінки технологій Джейді Хенсон повідомив, що адміністрацією були використані податкові кошти і державні ресурси для експерименту в Парку Юрського періоду. Це при обліку криз через пандемію коронавірусу, расову несправедливість або зміни клімату, з якими зіткнувся штат Флорида і вся країна в цілому.

Проект сприяє перевірці, чи зможуть генетично модифіковані комарі стати життєздатною альтернативою розпиленню інсектицидів для боротьби з жовтолихорадочними комарами.

Комар, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Генномодифіковані комарі OX5034 будуть виробляти потомство лише жіночої статі, що гине на личинкової стадії. Армія подібних істот також схвалена в окрузі Харріс, штат Техас.

Вид OX513A проходив "польові випробування" і британська біотехнологічна компанія Oxitec повідомила про успішні спроби запуску.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Google Maps почав відображати пожежі на картах.

Як повідомляв "Знай.ua", Новий витік показав, яким буде інтерфейс для Sony PlayStation 5.

Знай.ua писав, що Microsoft прощається з легендарним браузером для Windows.