У вівторок, 18 серпня, літаки військово-повітряних сил Німеччини та Ізраїлю пролетіли над колишнім нацистським концтабором Дахау в пам'ять про євреїв та інших людей, загиблих там під час Голокосту.

Читайте Знай в Google News!

Як повідомляти The Associated Press, два ізраїльських F-16 та два німецькі винищувачі Eurofighter супроводжували літак Gulfstream G-550, на борту якого перебували командири обох ВПС. Третій Eurofighter проводив зйомку з висоти пташиного польоту.

Також літаки пролетіли над аеродромом Фюрстенфельдбрук, щоб віддати данину пам'яті 11 ізраїльським спортсменам, загиблим під час теракту на літніх Олімпійських іграх 1972 року.

Варто уточнити, що ізраїльські літаки входять до групи з шести F-16, двох Gulfstream і двох літаків-заправників Boeing 707, які прибули до Німеччини для 2-тижневих навчань. Це перші подібні навчання двох країн, в яких беруть участь 180 військових з Ізраїлю.

Популярні новини зараз

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Прес-служба армії Ізраїлю назвала прибуття ізраїльських винищувачів, а також подібне військове співробітництво Німеччини та Ізраїлю "історичною подією".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Ватикан покаже всьому світу секретні документи Папи Пія XII часів Голокосту: "Церква не боїться". Католицька церква відкидає всі звинувачення щодо діяльності Пія XII. У Ватикані вважають, що Папа працював заради порятунку євреїв.

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимир Зеленський зустрівся з членами Наглядової ради Фонду "Меморіал Голокосту "Бабин Яр" в онлайн-режимі. Президент підтримав будівництво скандально відомого меморіалу Голокосту.

Також портал Знай.uа писав, що на початку Другої світової війни Львів був у складі Польщі, але з вересня 1939-го і до кінця червня 1941 року він управлявся радянською владою і увійшов до складу УРСР. Українцям показали дикі погроми нацистами у Львові – голі жінки повзали на колінах, Галичина вмилася кров'ю невинних.