Акції протесту у Бейруті розпочались у суботу, 8 серпня, через чотири дні після страшного вибуху, який забрав життя великої кількості людей, скалічив тисячі і зруйнував будинки, машини і інфраструктуру всього міста. Протестувальники висувають дві вимоги: покарати винних у вибуху, а також відставка чинної влади. Головне гасло протестувальників: “Революція”.

Читайте Знай в Google News!

Наслідуючи Велику французьку революцію, протестувальники встановили шибеницю. Вони навіть розмістили портрет чинного президента на ній. Загалом же жителі Лівану ставлять негативно до людей при владі останні 30 років.

Події розгортаються біля будівлі парламенту та інших адміністративних будівель. У протестувальників траплялись сутички із силовиками, які використовували проти неозброєного населення сльозогінний газ та гумові кулі. В одній із таких сутичок понад 700 людей постраждало, один поліцейський загинув. Протестувальникам навіть вдалось на деяких час захопити будівлю МЗС і наректи її “штабом революції”. Проте вже за декілька годин силовики витіснили людей з приміщення.

У місто стягнено великі армійські підрозділи.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показати ще

На відео, опублікованому в соцмережах, можна побачити, як демонстранти закидують поліцейських камінням. Ті розпилюють сльозогінний газ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Вибух у Бейруті: українці протягнули руку допомоги, літак вже готовий.

Як повідомляв портал Знай.ua, Україні загрожує другий Бейрут? У порту під Одесою зберігається небезпечний вантаж.

Також Знай.ua писав, Вибух як в Хіросімі і 3 тисячі поранених: як зараз виглядає Бейрут і що відбувається.