У Флоренції знову запрацювали “винні вікна” - ще одне підтвердження, що ми живемо у Середні Віки. Вигадані під час епідемії чуми, тепер ці отвори у стінах крамниць та кафе виконують ту саму протиінфекційну функцію, однак тепер ворогом є не чорна смерть, а коронавірусна хвороба COVID-19.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: видання Insider.

На жаль, Італія зазнала великих втрат через епідемію коронавірусу, а прогнози про настання “другої хвилі” провокують шукати нові способи ведення життя. Так, у регіоні під назвою Тосканія повернулась практика “винних вікон”. Це невеликі вікна на висоті людського попереку, через які у Середньовіччі подавали келихи або ж пляшки з вином. Тосканія - серце виноробства Італії, а тому вино відіграє надзвичайно важливу роль. Коли в Італію прийшла чума, у будинках будували такі віконечка, які дозволяли не контактувати покупцю із продавцем.

Винне вікно, фото Osteria delle Brache

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показати ще

Деякі “винні вікна” затоплені через чисельні паводки у цьому регіоні, інші ж просто замурували, хоча в деяких місцинах ними користувались ще на початку минулого століття. Тепер же про ці віконечка знову згадали - вони також можуть відіграти важливу роль у дотриманні дистанції під час епідемії коронавірусу. У мережі можна знайти свіжі фотографії цих віконечок, які працюють: красиві келихи, рука простягнута з темряви - ці світлини можна було б назвати дуже атмосферними і красивими, якби не причина їх виникнення.

Винне вікно, фото Telegram

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв портал Знай.ua, Китайський вірус забрав життя двох молодих братів, мати збожеволіла від горя: "Поховали в один день"

Також Знай. ua писав, що Ляшко розповів, коли українцям чекати на вакцину від коронавірусу.