4 серпня у ліванській столиці Бейрут в районі морського порту прогримів потужний вибух. Згідно з останніми даними, загинуло 100 осіб, понад 4 000 отримали поранення. Постраждало безліч кварталів міста.

У мережі з'явилося відео служби в одній з християнських церков в Бейруті, яка відбувалася в момент вибуху. Кадри опублікував Telegram-канал Mash.

Читайте Знай в Google News!

Очевидець, що дивом вижив, зняв відео, на якому зафіксовано момент вибуху і обвалу всередині церкви.

На кадрах видно, як труситься будівля храму, в приміщенні спочатку зникає світло, а потім лунає звук вибуху і починає валитися стеля.

Священик навіть після відключення світла продовжував читати молитву, але коли на нього в один момент починають падати брили зі стелі, він тікає в сторону виходу.

Як повідомляє ліванське телебачення, вибух 2700 тонн аміачної селітри в порту ліванської столиці стався в момент проведення зварювальних робіт. Відзначається, що здетонував вантаж, який зберігався на складі в порту.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Бригадний генерал Аббас Ібрагім повідомив, що в ангарі в районі вибуху зберігалися конфісковані вибухонебезпечні матеріали, їх нібито готували до знищення.

Ліванська телевізійна станція MTV, своєю чергою, повідомила, що на складі знаходилися 2750 тонн аміачної селітри, яка використовується як компонент вибухових речовин, має високу летючість, особливо – при нагріванні, і повинна зберігатися в особливих умовах. Тим часом температура в Бейруті в ці дні досягала 30 градусів.

Пізніше прем’єр Діаб заявив, що причиною вибуху стало саме неналежне зберігання селітри, яка могла перебувати на складі близько шести років.

За даними дослідницького центру геофізики в Потсдамі, сила вибуху відповідала землетрусу з магнітудою 3,5. Поштовхи відчули, зокрема, на Кіпрі, який знаходиться в понад 200 км від столиці Лівану.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, половина Бейруту зруйнована, іншу паралізував колапс

Як повідомляв портал Знай.ua, названо причину гігантського вибуху у порту Бейруту

Також Знай.ua писав, трагедія у Бейруті: на місці НП знайшли російську вибухівку.