У десятках штатів Америки місцеві жителі почали повідомляти про дивні посилки з Китаю. Невідомі відправники надсилають місцевим жителям насіння настільки ж невідомих рослин, повідомляє Business Insider. Влада попередила жителів США, щоб ті ні під яким приводом не садили таємничі насіння, адже це може обернутися екологічною катастрофою.

Як зазначає видання, про посилки було повідомлено мінімум з 27 штатів країни. Влада закликає при отриманні такої посилки дочекатися інспекторів, і вже потім розпаковувати насіння.

Вважається, що ці посилки - частина масштабної афери. Продавець штучно збільшує рейтинги товару, вдаючись до методів недобросовісної реклами: він розсилає надлишок товару людям, які не очікують посилки.

«Не садіть насіння невідомого походження», - повідомляє Інспекція з питань здоров'я тварин і рослин, оскільки наслідки можуть перетворитись у екологічну катастрофу.

Рослина з іншого екосистеми може виявитися загарбником, а безконтрольне розмноження таких рослин здатне знищити сільське господарство цілого штату, заявляють у відомстві.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Вчені погоджуються з цим, оскільки, крім імовірного агресивного захоплення екосистеми майбутніми рослинами, насіння можуть містити патогени або комах, завдадуть шкоди місцевих культур.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що під Львовом майор поліції збив пішохода та залишив помирати - погони в крові

Також портал «Знай.uа» писав, що Чоловік допоміг трьом пасажирам вибратися з палаючого авто, драматичне відео