У Сіетлі американці вийшли на вулиці з протестом Black Lives Matter проти поліцейського насильства і расизму, але в результаті ця акція переросла в жорстке зіткнення - десятки правоохоронців постраждали, ще більше осіб затримано

Джерело: іноземне видання Reuters.

Як відзначається, кілька тисяч людей зібралися, щоб провести на Капітолійському Пагорбі марш проти поліцейського насильства і проявити солідарність з протестувальниками в Портленді.

Протест був мирним, поки група людей не дійшла до будівлі молодіжного центру. Учасники протесту прорвалися на будівельний майданчик центру і підпалили мобільні трейлери з обладнанням та почали бити скло в машинах.

Протистояння в Сіетлі, фото: Getty Imagrs

Популярні новини зараз

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Потім мітингувальники попрямувала в напрямку поліцейської дільниці, водночас розбиваючи вітрини магазинів. Дехто використовував балончики з фарбою, щоб вивести з ладу камери спостереження, а хтось і взагалі кинув вибуховий пристрій у стіну будівлі правоохоронців.

В результаті поліція оголосила протест масовим заворушенням і перейшла до фізичних заходів з розгону натовпу. Так, зіткнення закінчилися 45 арештами демонстрантів і постраждалими поліцейськими.

Протистояння в Сіетлі, фото: Getty Imagrs

"21 офіцер отримав поранення в результаті ударів цеглою і від вибухових речовин. Більшість офіцерів змогли повернутися на службу. Один госпіталізований в лікарню з травмою коліна", – додали в місцевій поліції.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українці влаштували "Майдан" під вікнами у Кличка, обдурені і відчайдушні — ані грошей, ані квартир.

Як повідомляв Знай.uа "$100 000 і нікого не покарають", — відомий репер пообіцяв відшкодувати збиток від погромів у США.

Знай.uа писав, Трамп дозволив копам використовувати задушливі захвати - "Було б дуже навіть добре".