Іранська сторона нарешті погодилася передати “чорні ящики” збитого українського Boeing 737-800, який був знищений системою ППО поблизу аеропорту Тегерана. Довгий час Іран “годував обіцянками” український уряд і європейське співтовариство, проте нарешті піддався тиску, і бортові самописці все-таки був передані. Правда, отримала їх Франція, яка запропонувала Україні допомогу в розшифровці даних з “чорних ящиків”.

Цю інформацію поширило напівофіційне новинне агентство Ірану ILNA. Повідомляється, що представник Міністерства закордонних справ ісламської республіки Мохсен Бахарванд прибув у Францію і передав представникам місцевої влади бортові самописці з літака. Розшифровка “чорних ящиків” триватиме в Парижі, а офіційні дані будуть надані не раніше понеділка.

Катастрофа Боїнга\Фото DW

Нагадаємо, літак Boeing 737-800, який належить українському туроператору МАУ, був знищений попаданням ракети системи іранських ППО 8 січня 2020 року. Літак, що виконував рейс Тегеран-Київ, зник з радарів через кілька хвилин після зльоту. Пізніше було опубліковано відео, на якому видно, як літак вибухає в повітрі і розвалюється на частини. Загинуло 176 чоловік, в числі яких були громадяни Ірану, України, Канади, Великобританії, Німеччини, Швеції та Афганістану.

Спочатку Іран заперечував свою причетність до інциденту, заявляючи про технічну справність літака і про вибух, який стався безпосередньо на борту лайнера. Проте пізніше влада ісламської республіки визнали, що літак був випадково збитий розрахунком ППО. За заявою представників Ірану, інцидент стався через те, що розрахунок переплутав літак з крилатою ракетою.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Нагадаємо, Іран не передав Україні "чорні ящики" збитого Боїнга, - "Розслідування завершується".

Іран завершує розслідування з приводу “Боїнга”, який був збитий над Тегераном у січні 2020 року. Представники держави обіцяли передати Україні чорні ящики літаків, проте досі не зробили цього. Українська сторона також не наполягає на передачі, і не намагається тиснути на офіційний Тегеран.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, брат загиблого депутата приніс на прощання дві цукерки і торкнув визнанням, відео.

Як повідомляв Знай.uа катастрофа літака МАУ спровокувала бунт в Канаді - Іран будуть покарані.