Космічний апарат Solar Orbiter зробив знімки Сонця з найближчої можливої відстані – у 77 млн кілометрів, та вкрай шокував науковців, показавши нове явище, про яке досі ніхто ніколи не знав.

Про це повідомляє Європейське космічне агентство.

Як відзначається, перші знімки, які були отримані спільною місією ESA і NASA Solar Orbiter, дозволили вченим роздивитися унікальні спалахи на Сонці, які отримали назву "вогнища". За словами науковців, раніше ці структури в подробицях побачити не вдавалося.

"Це тільки перші зображення і ми вже можемо спостерігати цікавий новий феномен. Ми не очікували таких чудових результатів з самого початку", - заявив один з учених місії Даніель Мюллер.

Фотографія сонця

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Вчені припускають, що знайдені мініатюрні спалахи можуть відігравати важливу роль в нагріванні сонячної корони до надвисоких температур. Однак для підтвердження цієї теорії необхідно продовжувати спостереження.

Solar Orbiter також сфотографував магнітну активність, сонячні плями і інші явища на зворотному боці Сонця, які прихована від астрономів. Ці спостереження дуже важливі для вчених, бо до цього ніяких великих плям на поверхні зірки помічено не було і вважалося, що Сонце перебуває в "сплячці".

Фотографії сонця

Наразі наголошується, що в кінці наступного року комічний апарат Solar Orbiter знову наблизитися до поверхні зірки, а в 2022 році зонд вийде на стабільну орбіту навколо Сонця на відстані ближчій, ніж Меркурій. Вчені очікують отримати ще більше цікавих даних в ході спостережень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що інсайдер назвав ціни на iPhone 12 без навушників і адаптера в комплекті. Що дивно, смартфон не подешевшає, якщо порівнювати з попередниками. Втім, за рахунок навушників і адаптера компанія змогла здешевити виробництво.

Як повідомляв Знай.uа сервіс Карти Google навчили показувати світлофори. Досить зручна функцій, особливо, якщо врахувати, що в мегаполісах постійні пробки, і деякі маршрути можуть істотно заощадити час.

Також Знай.uа повідомляв, що Ілон Маск пообіцяв повністю автономну Tesla. Повідомляється, що технологія отримає рівень водіння 5, що означає, що автопілот може самостійно керувати авто, і навіть допомогу людини не потрібна.