Українці не одні опинилися на фронті боротьби з великою водою. Разом з серією зсувів потужна повінь практично знищили кілька містечок і селищ на півдні Японії. Сильні дощі обрушилися на Японію буквально днями, вони викликали підйом рівня води в річках, зсуви та підтоплення.

У мережі з'явилися кадри з вертольота, їх було зроблено в префектурах Кумамото і Кагосіма. Через рясні зливи річка Кума-Гава вийшла з берегів — стрімкі потоки води змітали все на своєму шляху. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Також відомо, що жахлива трагедія сталася в одному з будинків престарілих. Там в результаті повені загинуло 14 пенсіонерів. Коли їх знайшли рятувальники, було вже занадто пізно.

За словами прем'єр-міністра країни Сіндзо Абе, зливи можуть продовжитися до неділі. До ліквідації наслідків катастрофи уряд готується залучити армію і направити в регіон 10 тисяч військових.

Варто нагадати нашим читачам, що руйнівна стихія продовжує атакувати західну Україну. Так, в селі Сусково на Закарпатті річка Латориця в ніч на 3 липня раптово вийшла з берегів. Стихія пошкодила мости і затопила частину приватних дворів. При цьому вода принесла з собою купи сміття та бруду.

Популярні новини зараз

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, львів'янин пропав на Волині, донька благає про допомогу: "Поїхав до друга, і...".

Як повідомляв Знай.uа стихія пересадить львів'ян на гондоли — синоптики пророкують чергову повінь.

Знай.uа писав, Гройсман занудьгував без влади і розповів, звідки "тягнуть" гроші на дороги - "Криза почалася з...".