Білоруський католицький священник зібрався вирушити в паломництво та обрав для цього досить незвичайний спосіб. Так, 70-річний ксьондз вирішив проїхати понад 130 кілометрів на моноколесі, яким досконало володіє та розсікає на ньому не гірше підлітків.

Про це повідомляє іноземне видання Minsknews.

Відтак, мова йде про настоятеля костелу Святого Симеона і Святої Єлени в Мінську Владислава Завальнюка, який і анонсував, що зробить велику паломницьку подорож до міста Будслав, використовуючи моноколесо. Для свого незвичайного пересування священник вже отримав благословення від церковного начальства.

"Звичайно, трохи хвилююся перед поїздкою. Адже моноколесо - це не велосипед, тут особливо не розслабишся. Хоча вважаю його дуже корисним видом транспорту. Я його ще називаю пересувним тренажером. Адже при їзді ти весь в русі, у тебе задіяний весь організм - від шиї до п'ят", - зізнається священник.

Священник, який вирушить в паломництво на моноколесі

Популярні новини зараз

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

За його словами, він планує стартувати з Мінська 29 червня. Зокрема, щоб дістатися до місця призначення вчасно настоятелю костелу, доведеться зробити кілька зупинок для підзарядки електричного моноцикла. Зазвичай акумулятор заряджається близько 5-6 годин, а його потужності вистачає приблизно на 30 кілометрів шляху

Окрім цього, харчування під час поїздки не включено, оскільки наразі священник дотримується посту і вживає виключно воду.

Священник, який вирушить в паломництво на моноколесі

"Правила дорожнього руху мені відомі, оскільки маю водійські права і керую автомобілем з 1976 року. Стан здоров'я і вестибулярний апарат в нормі. Це підтверджує посвідчення пілота-аматора, видане в 2018 роки після навчання на курсах в Білоруської державної академії авіації", - зізнається він.

Підтримати ксьондза-каноніка обіцяли члени спільноти моноколесистів, які оголосили, що приїдуть на богослужіння перед паломницькою подорожжю.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, раніше в Кривому Розі злочинці обікрали церкву.

Як повідомляв портал "Знай.uа" священник і віряни прийшли відбивати єпископа у поліції.

Також "Знай.uа" писав, що у Львові підсвітили два храми.