Група вчених-палеонтологів з Південної Кореї, США і Австралії дійшли висновку, що предки сучасних крокодилів пересувалися на двох лапах, хоча раніше вважалося, що у них було чотири кінцівки. По-новому подивитися на походження крокодилів дослідників змусили відбитки лап, які були знайдені на Корейському півострові. Про це йдеться в статті наукового журналу Scientific Reports.

Палеонтологи проаналізували відбитки кінцівок, які раніше приписували доісторичним літаючим рептилія птерозаврам. Виявилося, що швидше за все, мова йде про невідомому вигляді крокодилів. Їм вже дали назву – Batrachopus grandis. Вчені говорять, що, судячи з значним розмірам відбитків (18 в ширину і 24 в довжину), предки нинішніх крокодилів досягали трьох метрів в довжину. А жили вони імовірно, понад 100 мільйонів років тому, причому на суші, а не у воді, як сучасні крокодили.

Предки крокодилів, фото - ВВС

За словами співавтора дослідження, палеонтолога і професора Університету Колорадо Мартіна Локлі, до висновку про те, що сліди належать ще невідомому виду крокодилів, дослідників підштовхнула їх повторюваність. Він також порівняв ходу доісторичних крокодилів з "бігом страуса". "Виявлені нами сліди розташовані близько один від одного – як крокодили балансували на жердині, коли йшли", - зазначив він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Нагадаємо, археологи знайшли закляття в 3000-річному саркофазі староєгипетського жерця.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що під християнським собором виявили стіну з людських кісток, жахливій знахідці понад 300 років.

Також портал "Знай.ua" писав, що у тропічних джунглях знайдений доісторичний хижак, якого світ ще не бачив.