Десятки тисяч американців вийшли на вулиці найбільших міст заради мирних мітингів проти расизму і жорстокості поліції на тлі смерті Джорджа Флойда.

Про це повідомляє ВВС.

"На 12-й день протестів, викликаних смертю Джорджа Флойда, у США пройшли величезні мирні мітинги проти расизму і жорстокості поліції", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що десятки тисяч людей пройшли маршем у Вашингтоні, округ Колумбія, під час найбільшого протесту в місті. Наразі сили безпеки заблокували будь-який підхід до Білого дому. Снайпери Секретної служби (щось накшталт аналога СБУ, спецслужба охорони президента США) йдуть до Білого Дому, аби охороняти периметр та військових під час масових заворушень з боку протестантів.

Натовпи мирних демонстрантів також пройшли у Нью-Йорку, Чикаго, Лос-Анджелесі і Сан-Франциско.

Протести тривають у 16 штатах. У звʼязку з ескалацією насильства в двох десятках штатів мобілізували Національну гвардію, а в містах ввели комендантську годину, зокрема в Нью-Йорку та Вашингтоні.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Трамп пустив у хід військових, людей вбивають – що зараз коїться в США.

Як повідомляв портал Знай.ua, Стогній відреагував на протести в США красивою історією про дітей: "Складав руки в молитовному жесті..."

Також Знай.ua писав, що Хотіли влаштувати самосуд - в США Богдан Вечірко на бензовозі хотів в'їхати у натовп протестувальників.