Російська служба BBC опублікувала на своєму каналі Youtube фільм про того самого шамана, який йшов пішки з Якутії, щоб вигнати Путіна. У 2019 році Олександр Габишев прославився на всю Росію, коли оголосив, що дійде до Кремля і проведе обряд, щоб вигнати президента Росії. Нібито на цей шлях його наставили боги, які назвали Путіна ворогом. Однак багато росіяни так і не зрозуміли якутського шамана, тому після його затримання поліцією, йому особливо ніхто не співчував.

Шаман Габишев, скріншоти


Однак за час свого ходи Габишев все-таки встиг зібрати і певну аудиторію шанувальників. Активісти допомогли представникам BBC зібрати потрібний матеріал для документального фільму. Шанувальники якутського шамана розраховували на допомогу ще під час ходи того на Москву, однак після його затримання стало зрозуміло, що розраховувати не на кого.

Однак Габишев так і не зміг здійснити задумане. Шаман дійшов до кордону Іркутської області і Бурятії, де його затримали поліцейські. Габышеву було пред'явлено звинувачення в екстремізмі і закликах до опору чинній владі. Пізніше Габишева помістили на примусове лікування в психіатричну лікарню. Адвокати якутського шамана звернулися до ЄСПЛ, оскільки рішення про лікування було винесено без суду.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Нагадаємо, українські танкісти показали всю свою міць на військових навчаннях, вражаючі кадри з полігону. Українські танкісти провели навчальні стрільби в районі ООС

Як повідомляв портал "Знай.іа", вкусив ФСБшника і майже рік сидів у полоні — легендарний український пес повернувся на вірну службу додому. Собака Джессі з рейдового буксира "Яни Капу" повернулася до своїх обов'язків