Ветеран Другої світової війни Том Мур прославився на весь світ своїм благородним вчинком – літній британець пройшов марафон навколо свого будинку за кілька тижнів до свого 100-річчя і зібрав понад 33 мільйонів фунтів стерлінгів для лікарів, які борються з коронавірусом. Тепер королева Великобританії Єлизавета II запросила його на аудієнцію, щоб присвятити дідуся в лицарі. Про це повідомляє Reuters. З таким проханням звернувся до королеви раніше британський прем'єр-міністр Борис Джонсон.

Ветеран Томас Мур

Сам Том Мур зазначив, що для нього велика честь зустрітися з королевою і він вже з нетерпінням чекає цієї аудієнції. Ветеран жартома сказав, що сподівається, що Єлизавета II буде не дуже сильно орудувати мечем у момент посвячення його в лицарі. Зазначимо, що суть такої церемонії посвяти полягає в тому, що монарх стосується кінчиком меча обох плечей номінанта. Після цієї церемонії Мур отримає почесне звання сірка, і до нього будуть звертатися "Сер Мур".

До речі, літній британцеві за його відважний вчинок вже присвоїли звання почесного полковника і зробили почесним членом національної команди Англії з крикету. А ще до 100-літнього дня народження дідусеві надіслали 125 тисяч листівок з привітаннями зі всього світу, так люди віддячили ветерана за його вчинок.

Королева Єлизавета II, фото Getty

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, 60 років тому сестра королеви Єлизавети II Маргарет пішла під вінець, казкова історія.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Єлизавета II і принц Філіп мало не зірвали весілля Чарльза, про це Камілла роками мовчала.

Також портал "Знай.ua" писав: столітній герой, або як ветеран Томас Мур зумів підкорити серце Єлизавети II і прославитися на весь світ.