Згідно з повідомленнями, Кім Чен Ин відправив особисте послання китайському лідеру Сі Цзіньпіну, привітавши його з успішним контролем над спалахом коронавірусу в країні.

Північнокорейський лідер направив усне послання президенту Китаю, високо оцінюючи зусилля його країни по боротьбі з цією хворобою, повідомляє Корейське центральне інформаційне агентство (KCNA).

Це відбулося лише через кілька днів після того, як Кіма сфотографували на заводі з виробництва добрив, здавалося б, в доброму здоров'ї, незважаючи на непідтверджені повідомлення, що він тяжко захворів чи помер після операції на серці.

Кім Чен Ин \\ фото Getty Images

"Кім Чен Ин у своєму посланні тепло привітав Сі Цзіньпіна і поздоровив його, високо оцінюючи, що він використовує шанс на перемогу у війні проти безпрецедентної епідемії», - йдеться в повідомленні KCNA.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

Також стверджується, що Кім побажав колезі міцного здоров'я, і в доповіді KCNA говориться, що відносини між Пхеньяном і Пекіном "міцно зміцнилися".

Північна Корея заявила, що у неї немає випадків коронавірусу, але раніше були посилені прикордонні перевірки та протиепідемічні заходи.

Тим часом Китай в даний час займає 11-е місце серед країн, найбільш постраждалих від пандемії, з зареєстрованими 82 886 випадками і в цілому 4633 випадками смерті.

Державні ЗМІ повідомили сьогодні, що Північна Корея також виступила з жорсткою критикою Південної Кореї черещ нещодавні військові навчання.

Північний корейський військовий представник заявив, що нещодавні військові навчання в Південній Кореї були серйозною провокацією, яка вимагала реакції, повідомляє KCNA.