Італійці повернулися на вулиці сьогодні, оскільки країна зняла самий тривалий карантин в Європі і вступила у «другий етап» кризи коронавірусу.

У Венеції, де порожні вулиці і провулки були раннім символом європейської кризи, сьогодні на площі Святого Марка знову зібралися люди, так як на площі зібралися місцеві торговці.

Поїзда і платформи знову були зайняті в Мілані, і очікується, що більше чотирьох мільйонів людей повернуться на роботу на фабрики та будівельні майданчики, в той час як інші зможуть тренуватися в парках і відвідувати родичів вперше за кілька тижнів.

Уряд Італії заявляє, що регіони несуть відповідальність за забезпечення соціального дистанціювання в громадському транспорті, але на деяких знімках вказується, що воно не було суворо дотримано.

Сьогодні в Німеччині сотні тисяч дітей повернулися в школу, де діти старшого віку отримують пріоритет при підготовці до літніх іспитів.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Між тим Португалія скасувала надзвичайний стан і сьогодні дозволяє відкривати невеликі магазини - хоча на кожного, хто не одягне маску, накладається штраф у розмірі 350 євро.

Іспанія також дозволяє клієнтам повертатися в деякі магазини, наприклад, у перукарні, але тільки за попереднім записом.

Перехід Італії до «другої фази» сьогодні послідував лише за 174 смертельними випадками в неділю, що є найнижчим показником з моменту початку карантину 10 березня, хоча це сталося після сплеску 474 смертей в суботу.

Загальнонаціональні правила для «другої фази» свідчать, що бари і ресторани можуть відновити обслуговування на винос, у той час як будівельні майданчики і фабрики можуть відновити виробництво з сьогоднішнього дня.

Людям дозволено відвідувати своїх родичів, хоча і не всіх своїх друзів в інших регіонах, і сім'ю тільки в тому регіоні, де вони живуть.

Маски є обов'язковими в громадському транспорті, а регіональні органи влади відповідають за забезпечення соціальної дистанції.

Парки були знову відкриті для пробіжок і занять спортом, хоча це не ігрові майданчики, і люди повинні дотримуватися правила 3-футової відстані. Між тим на похоронах дозволено збирати 15 чоловік.

Міністр охорони здоров'я Італії Роберто Сперанса закликав італійців залишатися обережними у другому етапі.