У Велику суботу в храмі Гробу Господнього зійшов Благодатний вогонь. Щоправда, цього року через пандемію коронавірусу, який бушує у всьому світі, церемонія пройшла без паломників.

Про це повідомляє ряд іноземних ЗМІ.

Варто зауважити, що щорічно Благодатний вогонь сходить в Кувуклії, мармуровій каплиці над печерою Гробу Господнього, де, за переказами, був похований і Ісус Христос. Так, саме цього дня до місця поховання входить процесія ієрархів різних конфесій. Спочатку вони обходять пам'ятні місця в храмі, пов'язані зі Спасителем. Потім патріархи роздягаються до підрясників, а потім входять в і самку Кувуклії, де їх запечатують.

Благодатний вогонь

Вже потім вогонь швидко передається тими, хто знаходиться в храмі, після чого його роздають паломникам біля храму. Однак цього року через коронавірус його повинні доставляти до православних вірян різних країн за спеціальною процедурою.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

До слова, вірянини вважають сходження Благодатного вогню найголовнішим з чудес. Зокрема, навіть існує легенда, за якою в той рік, в який Благодатний вогонь не зійде на землю, буде останнім перед Страшним судом.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Україні немає заборони на відвідування кладовищ у поминальні дні, незважаючи на карантин.

Як повідомляв портал "Знай.ua", карантин вигнав львівських священників з церкви - як святять паску в розпал пандемії, несподівані фото.

Також "Знай.ua" писав, що під Чернівцями заражений священник повстав проти карантину, Великдень - за розкладом.