На плато Теотіукан знайдено чергову порції “золотих доколумбових літачків”. Таку назву отримали золоті прикраси культури Кімбая, більшість із яких знайдено на території сучасної Колумбії. Маленькі фігурки “розлетілись” великою кількістю колекцій і зібрань, археологи вважали, що це прикраси, які клали в місця поховання вельмож, щоб ті охороняли їх. Більшість цих прикрас можна подивитись у “Музеї золота” в Боготі, Колумбія.

У 1969 році нью-йоркський “Метрополітен” відкрив виставку, на якій представив широкій Західній публіці колекцію прикрас. Саме там американський ювелір відзначив схожість деяких прикрас з найсучаснішими на той момент літальними апаратами. Прикраси показали авіарозробникам та механікам, після чого розпочалась велика хвиля дискусій та спекуляцій.

Археологи, фото: youtube

Згодом група дослідників побудувала літальний апарат збільшивши масштаби прикраси - і він полетів. Разом із тим, історики та археологи впевнені, що жодні древні цивілізації Латинської Америки не могли мати жодних літальних апаратів - не було знайдено жодних матеріалів, залишків чи інструментів, які хоча б натякали на те, що цивілізації знали матеріали чи техніки потрібні для побудови будь-якого літального апарату.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Нагадаємо, раніше археологи розкопали в гробниці унікальну зброю древніх римлян - лежала там тисячоліттями.

Як повідомляв портал "Знай.ua", археологи перетворили легендарного Сфінкса на "вебкам-модель" і розгадали таємницю тисячоліть.

Також "Знай.ua" писав, що археологи знайшли унікальний годинник, "повелителю часу" понад дві тисячі років.