Італійські медики після повальної епідемії коронавірусу зробили певні висновки, які може брати на озроєння весь світ. Так, категорично не радять при лікуванні COVID-19 аерозолі і кортикостероїди, не бажані і жарознижуючі препарати, крім парацетамолу. В більшості випадків температура з'являється на етапі пневмонії. Що стосується ібупрофену, італійські лікарі помітили певні відхилення у дії препарату.

Хворих COVID-19 в Італії лікують комплексом препаратів, зокрема протималярійних, противірусних та протиснідних. В деяких випадках медики радять для профілактики тримати вдома балон кисню, аскорбінову кислоту, кварцову лампу; проводити дезінфекцію хлорованими речовинами, вживати в малій кількості алкоголь і білки фуріна.

COVID-19 проявляється як звичайний грип, але без риніту. На 2-4 день хворий відчуває біль в трахеї і грудях, посилення сухого кашлю. З часом ускладнюється дихання. Серед вірогідних симптомів – легка тахікардія, швидка втомлюваність, висока температура.

Коронавірус, фото: Getty Images

Головним симптомом інфікування в аналізі крові, стверджують італійці, є лімфопенія.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Коронавірусну інфекцію в Італії лікують Планквенилом – протималярійний препарат, який блокує рецептори АПФ2: 200 мг 2 рази на день; призначають від 5 до 20 днів залежно від тяжкості симптомів. Препарат застосовують при болю в грудях і сильному кашлі, а також пневмонії.

Для лікування пневмонії – Азитроміцин. Антибіотик приймають по 500 мг 1 раз/добу на голодний шлунок три дні поспіль.

У важких випадках пневмонії медики застосовують Тоцилизумаб. У протоколі також є Калетра – противірусний засіб, вітамін С (2 г/добу – для лікування; 500-1000 мг/ добу – для профілактики).

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Бельгії місцева мешканка заразила коронавірусом свою власну кішку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в'їзд до Київа на час карантину через коронавірус поки не обмежать.

Також "Знай.ua" писав, що нардеп Дмитро Наталуха порівняв медиків під час пандемії коронавірусу з солдатами під час війни, а також закликав українців не виходити з дому.