Ватиканський щоденник L'Osservatore Romano, який папа Франциск жартома називав ″партійною газетою″, призупинив друк лише втретє за майже 160 років.

У середу, 25 березня, через коронавірус призупинили видання друкованого органу L'Osservatore Romano, заснованого ще у 1861 році, повідомляє Reuters.

Це видання було першим з тих двох, які читав минулого року Папа Франциск, про що він заявив журналістам.

Газета продовжуватиме виходити в інтернеті, і більшість з його 60 співробітників, у тому числі 20 журналістів, будуть працювати вдома, повідомила редактор видання Андреа Монда.

"Газета та папір, на якій вона надрукована, нерозривно переплітаються, тому сумно, що це відбувається, але реальність така, що всі ми стикаємося з кризою", - заявила Монда виданню Reuters.

Випуск 25 берехня на даний момент стане останнім. Тираж газети, що становить близько 5000, непропорційний до його широкого впливу у відображенні думки Ватикану щодо міжнародних справ та церковних питань. За газетою слідують багато послів.

друкований орган Ватикану, фото: breitbart

Популярні новини зараз

Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

"Ми намагатимемося використати найкращий момент, щоб розширити нашу читацьку мережу в Інтернеті, поки ми не зможемо надрукувати її знову", - заявила Монда.

У той же час, 10 примірників газети продовжать друкувати. Вони призначені для папи Франциска, колишнього папи Бенедикта, кількох вищих посадових осіб. Крім того кілька примірників йтимуть в архів для історичного звіту.

"Нам довелося зупинитись насамперед тому, що і друкарі, і дистриб'ютори не могли гарантувати свої послуги в безпечних умовах через карантин в Італії та Ватикані", - заявила Монда.

друкований орган Ватикану, фото: lastampa

Папа Франциск заявив журналістам, що минулого року він читав лише дві газети - L'Osservatore Romano та Римський ″Іс Мессаггеро″.

Друковане видання L'Osservatore Romano всього 2 рази до цього припиняло вихід. Навіть нацистська окупація Риму під час Другої світової війни не зупинила друк цієї газети.


До сьогоднішнього дня в історії видання було лише 2 моменти, коли його закривали. Газета не вийшла 20 вересня 1870 р., коли сили, що боролися за об'єднання Італії, підкорили Рим і припинили тимчасову владу Церкви над великою частиною Італії, відомою як Папські держави.

Публікація також була призупинена на певний період у 1919 році через заворушення робітників та інші труднощі в Італії після Першої світової війни, зазначила редактор L'Osservatore Romano.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ватикан онлайн "відпустить гріхи" через пандемію

Як повідомляв портал Знай.ua, Папа Римський вирішив боротися з коронавірусом Святим Причастям і посилає священиків до хворих в клініки.

Також Знай.ua писав, коронавірус змусив Папу Римського порушити вікову традицію.