Американське Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору, більш відоме як NASA, призупинило свою діяльність через епідемію коронавірусної хвороби COVID-19. Це також призведе до відтермінування польоту людини на Місяць, запланованого на 2024 рік.

Про це повідомляє BBC.

Один із співробітників NASA захворів на коронавірус, що змусило усе керівництво цієї агенції замислитись про безпеку працівників навіть на такій віддаленій від усього іншого життя і таємничій роботі. NASA вирішило призупинити усі поточні роботи та дозволити людям залишитись вдома, щоб перечекати. На основних об'єктах NASA працюює мінімум людей, які є необхідними для інфраструктури центру.

Рішення піти на карантин означає неуникність перенесення польотів як до Місяця, так і до Марсу. У планах NASA було надіслати один безпілотний апарат на Місяць у найближчий рік, а вже у 2024 зробити повноцінну місію на Місяць з людьми. Всі ці етапи мали формувати досвід і ідеї, які використовуються у паралельному проєкті про політ до Марсу.

Повний місяць // фото Getty Images

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Показати ще

Очільник NASA не показує ознаки паніки через зрив попередньо оголошених дат і запевняє, що його найдужче непокоїться здоров'я його співробітників.

Нагадаємо, раніше харківські супермаркети зважились на крайні заходи через коронавірус, українцям доведеться обмежити апетити.

Як повідомляв портал "Знай.ua", коронавірус в космосі - NASA озвучила термінову заяву, космонавтів закрили на карантин.

Також "Знай.ua" писав, що лікар наклав на себе руки, коли дізнався, що заразився коронавірусом.